Monday, October 20, 2014

Longchamp: Get yours now from Europe


NEO


Le Pliage Neo RM583


SARAH MORRIS


 Le Pliage Palette Tote Bag RM345


2014 COLLECTION


Fleurs De Palace RM456




 Le Pliage Losange RM636



LEATHER 


Le Pliage Cuir RM1537



Le Pliage Medium Size RM286







Le Pliage Neo Fantasie RM610


Tuesday, October 14, 2014

Mudahnya menjemput rezeki

Saya suka dengan kata-kata dari sahabat saya +Effareeza Faizal 

by Effareeza Faizal

Jangan pernah kata,
" rezeki ku banyak ni jee" 
" sampai sini je rezeki ku"
" takde orang beli pun, takde rezeki kut"


Ayat ayat macam tu seolah olah kita tengah kata dekat Allah yang dia tak MAMPU bagi rezeki, walhal Allah itu Maha Kaya, Dia boleh kaya kan sesiapa pun dan Dia tak pernah pilih siapa untuk jadi KAYA, cuma kita saja yang perlu lebih berusaha, doa selebihnya terpulang pada Dia.
Jangan asyik mengharap benda datang bergolek, Allah pun nak tengok usaha keras kita dulu baru dia bagi hasil.


Alhamdulillah bila saya pernah rasa jatuh yang teramat sangat, saya hanya bergantung sahaja pada yang SATU, iaitu Allah swt. Bukan nak kata saya ni baik, tapi itulah yang terjadi takda apa yang boleh merubah kita selain kita sendiri kena MUHASABAH diri balik atas apa yang dah berlaku dekat diri kita dan banyak memohon kepadanya. Tak ada apa yang saya boleh buat selain memintan kepada-NYA.

Pengalaman itu EMAS.

Duit hanya bersifat sementara. 


Pengalaman saya ketika dalam keadaan jatuh, duit makin merosot, tak ada apa yang saya fikirkan setelah sekian lama muhasabah diri, mencari apa yang kurang, baru saya tahu BERSEDEKAH lah walaupun hanya tinggal beberapa ringgit sahaja dalam akaun bank. 


ALHAMDULILLAH memang ternyata, bila kita percaya 100% pada REZEKI, INSYAALLAH ALLAH swt akan turunkan rezeki yang tidak disangka-sangka.

Makin banyak bersedekah, bukan makin miskin, malah makin KAYA. 

Dan bila kita tidak berkira dengan sesiapa, InsyaALLAH Allah akan bantu kita dalam segala aspek kehidupan kita. Kadang-kadang bukan dalam bentuk duit, tetapi boleh jadi, kebahagian keluarga, kenikmatan dalam kehidupan, rasa tenang, tak rasa susah dan sebagainya.

Saya bukan orang pandai, tapi PENGALAMAN mengajar 1000 erti kehidupan.

Kalau saya sendiri, tak berhenti kerja short notice tanpa fikirkan duit, saya tak akan rasa kesusahan bila perlu mencari duit sendiri. Best rasa susah sangat sebab itu PELAJARAN yang paling berharga!



InsyaAllah akan menjejakkan kaki lagi ke London dan pertama kali ke Istanbul.

Percaya pada 100% rezeki dan KUASA MINDA InsyaALLAH pasti berjaya.

London Calling



London Calling


Istanbul





Friday, August 22, 2014

Cegah Kanser Rahim dengan Bio Seleza Pad

Assalamualaikum


Dah lama tak berceloteh apakan daya, laptop masuk hospital. Tapi kan dah ada apps blogger, so update thru iphone saja. 


Terasa nak share sangat2 pasal SANITARY PAD yang kita dok beli dekat supermarket tu, tak kisah brand apa pun tapi mostly tak berapa nak bagus selepas kita dah tau punca atau proses dia.


Nak share serba sedikit pasal pad wanita ni yg brand K, brand W dan bermacam2 jenis brand tu, actually pad kita tu diperbuat daripada: 

• Recycle paper
• Surat khabar lama
• Kertas atau kotak terbuang
• Kertas tisu terbuang

Bahan2 ini akan di 'recycle' semula menggunakan bahan peluntur dan klorin untuk dibentuk kembali menjadi pelapik tuala wanita anda 


Bio Velocity
Bio Velocity

Bio Velocity


Since dah ada keluar produk baru nama dia Bio Seleza Feminine Pad, memang WAJIB tukar sebab pad ni diperbuat daripada kapas 100%, mengandungi Tenaga Bio Velocity, Far Infrared Rays, Nano Silver & Ion Negative yg dapat membunuh bakteria dgn berkesan disamping membantu melancarkan peredaran darah dan memberi keselesaan. 

Menggunakan gel penyerapan yg selamat digunakan dalam lampon bayi dan diluluskan oleh WHO. 


Lagi selamat sebab ada ION NEGATIF dan NANO SILVER yang bertindak untuk membunuh kuman dan bakteria! 



Lagi satu, pakai pad ni masa datang haid boleh beri TENAGA kerana kewujudan Tenaga BIO VELOCITY! 


Lengkap semua ada, wanita yang datang haid akan kehilangan 2 benda utama iaitu DARAH dan TENAGA. 



So apa tunggu lagi dapatkan BIO SELEZA PAD ni sekarang dengan harga yang berpatutan. 


PM me 0193384132